GHOR BZO

Risico's

De overheid wil gevaarlijke situaties in bedrijven en bij het vervoer van gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk beperken. Ook wil de overheid u beter informeren over risico's in uw omgeving. Zodat u weet wat te doen als er iets gebeurt..

 

Risicokaart

Wilt u weten welke risico's zich in uw omgeving kunnen voordoen? De Brabantse Risicokaart kunt u online raadplegen voor een actueel overzicht van de veiligheidsrisico's in uw omgeving. Op de risicokaart vindt u bijvoorbeeld risicovolle inrichtingen waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen of verwerkt. Opgenomen zijn de risico's die bij een ongeval mogelijk meerdere slachtoffers maken of waarvan de effecten 50 meter en verder reiken. Op de kaart is ook te zien of er binnen een risicocontour gebouwen te vinden zijn met veel mensen erin die bij een ramp hulp nodig hebben, zoals ziekenhuizen en scholen. Op deze manier kan worden berekend wat het effect van een mogelijk ongeval is. Het gaat altijd om een theoretische benadering, want de precieze gevolgen van een ongeval zijn natuurlijk nooit vooraf te voorspellen.

 

Waar vindt u de risicokaartBrabant _risicokaart

De risicokaart vindt u op www.brabant.nl/risicokaart Hier vindt u ook meer informatie over de risicokaart.
De risicokaarten van de overige provincies vindt u op http://www.risicokaart.nl/.
De risicokaart is nog niet compleet. Er komen steeds nieuwe gegevens bij. Kijk daarom regelmatig op de kaart om te kijken of er iets veranderd is in uw omgeving.

 

72 uur opgesloten in huis. Red jij het?

Klik voor meer informatie op het logo om naar de website te gaan

 

72uur

Wist u dat:

de GHOR beschikt over een mobiele meldkamer, die op het rampterrein de communicatie verzorgt voor alle ambulances?